Ankara Aldatma Kabiliyeti Hizmeti

İmza İncelemesini Kim Yapmalı?

İmza İncelemesini Kim Yapmalı?

                Bu blog yazımımda imza incelemesini kim yapmalı sorusuna cevap vermeye çalışacağım. Öncelikle imza incelemesinin tanımını yaparak konuya başlayacağım. Adli makamlara intikal etmiş ve üzerinde ihtilaf olan bir imzanın kim tarafından atılıp atılmadığı hususunda fenni ve ilmi tekniklerle inceleme yapılmasına imza incelemesi denir.

                Tanımdan da anlaşılacağı üzere kendi içinde bir yöntem içeren imza incelemesini adli belge inceleme uzmanı yapar. Peki, kimdir bu adli belge inceleme uzmanı? İmza, yazı, sahtecilik ve adli belge inceleme alanının konularına giren diğer inceleme alanlarında çalışmalar yapmış ve uzmanlık belgesi olan kişiler adli belge inceleme uzmanıdır. Hatta şunu da çok rahatlıkla söyleyebilirim ki üniversitelerin adli bilimler bölümü mezunları bile adli belge inceleme uzmanı değildir.


                Bunun sebebi şudur, nasıl ki bir tıp doktoru tıp fakültesinden mezun olunca tıp doktoru unvanı alıyorsa adli bilimler bölümü mezunları da mezuniyetleri ile birlikte adli bilimler bilim uzmanı olmaktadırlar. Yeni mezun uzmanlık alanı olmayan tıp doktoru hastalıklardan örneğin mide rahatsızlığı ile ilgili olarak hastasını geçici rahatlatacak semptomlarına göre bir ilaç tedavisi uygulayabilir ama iç hastalıklar konusunda uzmanlık yapmış bir doktor gibi ileri teknikler (endoskopi) kullanarak teşhis koyamaz.

                Yukarıda verilen örnekte olduğu gibi adli bilimler bölüm mezunları adli bilimleri ilgilendiren tüm konularda yüzeysel bir eğitim alarak mezun oluyorlar. Dolayısıyla adli belge inceleme uzmanlık alanında tüm detay bilgilere ve inceleme yöntemlerine hakim olamazlar. Bunun için imza incelemesini kim yapmalı diye sorulunca adli belge inceleme uzmanı diyoruz.

Adli Belge İnceleme Uzmanı Nasıl Olunur?

                Adli belge inceleme uzmanı, akredite olmuş ve güvenirliliği herkes tarafından kabul edilmiş kurumsal bir kriminal laboratuvarında gerçek adli vakaların çözümünü yapmış ve bu kurumların düzenlemiş olduğu sertifikaya sahip kişiler adli belge inceleme uzmanı olabilir. Bu kişiler mentör denilen sistem ile uzmanlık eğitimi almıştır. Mentör sisteminin temeli usta çırak ilişkisine dayanmaktadır. Yani uzman olacak kişi kendisinden kıdemli kişilerin bilgi ve tecrübesinden faydalanarak yetişmektedir.

                Günümüzde maalesef 20-30 saatlik bir eğitim alan ve bir üniversite tarafından sertifikası verilen kişiler adli belge inceleme uzmanı olduğunu düşünmektedirler. Bu şekilde uzmanlık alan kişiler çok büyük yanılgı içindedirler. Çünkü sadece kitabi bilgiler ışığında alınan eğitimle bu uzmanlık yapılamaz. Hayatında hiçbir şekilde adaletin doğru tecelli etmesi için bir vakayı çözmemiş kişiler tarafından yapılan uzmanlık sadece görsel olarak gördüğü yazı ve imzanın yorumuna dayanmaktan ileri gitmez.

İmzanın Kime Ait Olduğunun Tespit Edilememesi

                Bazı vakalarda imza incelemesi neticesinde kanaat verilemeyebilir. Bu tür vakaların başında inceleme konusu imzanın basit tersimli imza olması gelmektedir. Basit tersimli imzalarda sonuca yönelik kanaat maalesef karakteristik bir imzaya göre çok daha düşük seviyede kalmaktadır. Kolay kolay hiçbir uzman basit tersimli bir imza için sonuca yönelik kanaat vermez. Bunun temel sebebi ise basit tersimli imzanın herkes tarafından kolaylıkla atılacağı için bir yanılgı doğurabilir. Adli belge inceleme uzmanı bu yanılgıya girmemek için imza incelemesinde maalesef sonuca yönelik bir kanaat vermez. İmza incelemesini kim yapmalı sorusu ve diğer konularda daha fazla detaylı bilgi için www.kriminaluzmanlari.com web adresimizi ziyaret ediniz.

BİZE ULAŞIN

Formu Doldurup Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Awesome Image

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and

Get Consultation

Contact Us