Ankara Aldatma Kabiliyeti Hizmeti

Sahtecilik Türleri Nelerdir?

Sahtecilik Türleri Nelerdir?

Gerçekte var olmayan bir belge düzenlemek veya gerçek bir belge üzerinde değişiklik yapmaya sahtecilik denir. Sahtecilik türleri nelerdir diye sorulduğunda tanımdan da anlaşılacağı üzere sahtecilik temelde ikiye ayrılır. Birincisi külli sahtecilik, ikincisi ise kısmi sahteciliktir. Söz konusu tanım ve ayrım ayrıca TCK 204’de geçen resmi belgede sahtecilik suç tanımıyla da uyum içindedir.

Külli Sahtecilik:

Gerçek bir belgeden faydalanılarak söz konusu belgenin kopyalama yoluyla sahtesini yapmaktır. Burada aslında kopyalama yoluyla elde edilen belge külliyen yani bütünüyle sahte olarak üretilmiştir. Bu sahtecilikte en çok kullanılan yöntem ise sahtesi yapılacak belgenin renkli kopyasını almak ile yapılmaktadır. Bir belgenin külliyen sahte oluşturulup oluşturulmadığı makraskop altında yapılacak detay inceleme neticesinde elde edilecek bulguların değerlendirilmesi ile anlaşılabilmektedir.

Bu tür inceleme yapacak adli belge inceleme uzmanı sahtecilik inceleme yöntemlerini biliyor olması gerekmektedir. Ancak sadece sahtecilik inceleme yöntemlerini biliyor olması yetmez bunun yanında baskı teknikleri ile birlikte inceleyeceği belgenin de taşıması gereken güvenlik unsurlarını da biliyor olması gerekmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda bilinen orijinal belge ile sahte belge arasında karşılaştırma yapıp elde edeceği bulgulara göre sonuca varabilecektir.


Kısmi Sahtecilik:

Kısmi sahtecilik ise gerçek bir belge üzerinde bazı değişikliklerin yapılmasıdır. Bu tür sahtecilikte belge orijinal olup sadece bazı bililer değişikliğe uğramaktadır. Doğal olarak şüpheli belgeyi inceleyen adli belge inceleme uzmanının kendisine verilen bilgiler ve iddialar doğrultusunda sahtecilik türleri nelerdir sorusunun cevabına hazır olmalıdır. Bu bilgilerden en önemlisi inceleme konusu belge üzerindeki tarih rakamlarıdır. Daha sonra belge üzerinde yazılı bulunan meblağlardır.

Belgeler Üzerinde Yapılan Diğer Sahtecilik Türleri:

Belgeler üzerinde yapılan diğer sahtecilik türleri nelerdir? Sorusunun cevabı şunlardır:

·         Uydurma suretiyle oluşturulan belgeler,

·         Hayali belgeler,

·         Kamufulaj belgeler,

·         Sahte belgelere istinaden alınan belgeler.

 

Uydurma Suretiyle Oluşturulan Belgeler:

                Bu sahtecilik türü gerçekte olan bir firma, kamu kurumu veya herhangi bir kuruluş adına sahte belge üretip bu belgeyi günlük hayatta insanları kandırmak ve haksız bir menfaat elde etmek için kullanılan yöntemdir.

Hayali Belgeler:

Bu tür sahtecilik gerçekte ve kurulu olmayan bir firma, kamu kurumu veya herhangi bir kuruluş adına sahte belge üretip bu belgeyi günlük hayatta insanları kandırmak ve haksız bir menfaat elde etmek için kullanılan yöntemdir. Bu tür sahtecilikler sahtecilik incelemesi ile sahte oldukları tespit edilebilir.

Kamufulaj Belgeler:

Bu sahtecilik türü ise daha önce kurulu bir firma, kamu kurumu veya herhangi bir kuruluş adına sahte belge üretip bu belgeyi günlük hayatta insanları kandırmak ve haksız bir menfaat elde etmek için kullanılan yöntemdir. Bu tür sahtecilikte temel mantık daha önce işlevselliği olan bir kuruluş adına belge üretmektir. Bu tür sahtecilikler sahtecilik incelemesi ile sahte oldukları tespit edilebilir.

Sahte Belgelere İstinaden Alınan Belgeler:

                Bu tür sahtecilikte ise kullanılan belge orijinal olup o belgeyi almaya mesnet teşkil edecek belgelerin sahte olması söz konusudur. Sahtecilik türleri nelerdir sorusuna cevap verecek uzmanın tüm bu sahtecilik unsurlarını detay hatları ile biliyor olması gerekmektedir. Global Kriminal olarak her türlü sahtecilik tespiti yapılmakta olup daha detaylı bilgi için www.kriminaluzmanlari.com web adresimizi ziyaret ediniz.

BİZE ULAŞIN

Formu Doldurup Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Awesome Image

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and

Get Consultation

Contact Us