Ankara Aldatma Kabiliyeti Hizmeti

Tahliye Taahhütnamesi İmza İncelemesi

Tahliye Taahhütnamesi İmza İncelemesi

Tahliye taahhütnamesi imza incelemesi genellikle kiralanan mülk için düzenlenen kira sözleşmesi ile birlikte taraflarca düzenlenen bir belge üzerinde yapılan bir incelemedir. Kira sözleşmesi Türk Borçlar Kanunun 299. Maddesinde ve devamında güvence altına alınmıştır. Kiraya veren ile kiracı arasındaki ilişkiler bu kanun kapsamında yapılmaktadır.

Söz konusu kapsam kira sözleşmesini şu şekilde tanımlamaktadır (TBK 299) “Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir”. Söz konusu sözleşme yapılırken taraflar sözleşmeyi ve ekindeki tahliye taahhütnamesini imza altına almaktadırlar. Doğal olarak bazen tahliye taahhütnamelerindeki taraflardan biri imzasına itiraz etmektedir bu durumla ise Tahliye taahhütnamesi imza incelemesi zorunlu hale gelmektedir.

Tahliye taahhütnamesi imza incelemesi normal imza inceleme kurallarına göre grafoloji ve sahtecilik uzmanlarınca incelenmektedir. Yapılacak olan imza inceleme sonucunda imzasına itiraz eden kişi bakımından maddi hakikat ortaya çıkacaktır. Kiraya veren ile kiracı arasında imzalanacak tahliye taahhütnamesi ancak ev ve çatılı iş yerleri için yapılabilmektedir. Tahliye taahhütnamesi ile kiraya veren mülkünü koruma altına almaktadır. Yani belli bir süre ile kiracıya verip belirlediği sürede kiracının çıkmasını garanti altına almaktadır.

Tahliye Taahhütnamesinin Unsurları Nelerdir?

Tahliye taahhütnamesinin hukuken geçerli olması için bazı unsurları taşıması gerekmektedir. Bu unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

ü  Tahliye taahhütnamesi yazılı olmalıdır.

ü  Kiracının imzasının el yazısı ile yazılmış olması gerekmektedir.

ü  Tahliye tarihi belirtilmiş olması gerekmektedir. Düzenlenme tarihi zorunlu bir unsur değildir.

ü  Kiralananın teslim edilmesinden sonra düzenlenmiş olmalı.

Tahliye Taahhütnamesi İmza İncelemesi Kaç Gün Sürer?

Tahliye taahhütnamesi imza incelemesi yaklaşık olarak 3-5 iş günü sürebilmektedir. Peki Tahliye taahhütnamesi imza incelemesi için hangi evraklar gerekmektedir. Tahliye taahhütnamesi imza incelemesi için aşağıdaki evraklar temin edilmesi gerekmektedir:

1)      İmza incelemesi yapılacak tahliye taahhütnamesi,

2)      Kira sözleşmesi,

3)      İmza sahibinim imza örneklerini içeren belgeler.

-          Noter belgesi,

-          Banka dekontu,

-          Beyanname,

-          Huzurda alınmış imza örnekleri.

Tahliye taahhütnamesi için mağdur olmamanız için yapacağınız Tahliye taahhütnamesinin Noter huzurunda yapılması büyük bir avantaj sağlar. Bu şekilde taraf imzasına hiçbir şekilde itiraz edemez. Edecek olursa da Tahliye taahhütnamesi imza incelemesi maddi hakikat sizi destekleyecektir.

BİZE ULAŞIN

Formu Doldurup Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Awesome Image

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and

Get Consultation

Contact Us